Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

Στις φλόγες σκάφη στην παραλία του Βόλου

fwtia skafh 6-11-2013Μεγάλες υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε δύο ιστιοφόρα σκάφη που ήταν αγκυροβολημένα στην παραλία του Βόλου...
το ένα δίπλα στο άλλο, από πυρκαγιά που ξέσπασε στις 03:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης
Η φωτιά έγινε αντιληπτή από μέλος πληρώματος του Λιμενικού που άμεσα ειδοποίησε την Πυροσβεστική.
Τα δύο σκάφη (Nicol και Captain John 2) ήταν αγκυροβολημένα στο λιμάνι, μεταξύ των οδών Καρτάλη και Τοπάλη, ενώ το Λιμεναρχείο εξετάζει το ενδεχόμενο εμπρησμού, καθώς στο ένα σκάφος βρέθηκαν γκαζάκια.
Στο σημείο μετέβησαν άμεσα τέσσερα οχήματα με δέκα πυροσβέστες, που κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες γύρω στις 5:00 το πρωί, ενώ μέσα στα σκάφη δεν εντοπίστηκαν άνθρωποι.
Από την πυρκαγιά, σύμφωνα με το magnesianews.gr, προκλήθηκαν μεγάλου ύψους υλικές ζημιές στα σκάφη,  που μετατράπηκαν σε «κάρβουνο».
Όπως έγινε γνωστό, τα δύο σκάφη, που είναι μήκους άνω των 10 μέτρων, ανήκουν σε δύο Βολιώτες, ενώ, χρησιμοποιούνταν για περιηγητικούς πλόες και νοικιάζονταν σε τουρίστες.
Η φωτιά φαίνεται ότι ξεκίνησε από το σκάφος Nicol και, λόγω του αέρα που έπνεε, οι φλόγες μεταπήδησαν και στο σκάφος Captain John 2.
Το Λιμεναρχείο Βόλου διαβεβαιώνει, ότι δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου σε συνεργασία και με το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Βόλου.
Ήδη, λαμβάνονται καταθέσεις από άτομα που είδαν κάτι, ενώ θα εξεταστεί αν υπάρχει υλικό βιντεοσκόπησης από καταστήματα που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο.
directNEWS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου